Sebestyén Márta és Andrejszki Judit karácsonyi koncertsorozata

 

 

2015. december 13-án vette kezdetét Sebestyén Márta és Andrejszki Judit négy helyszínes koncertturnéja Szerbiában és Vajdaságban. A világhírű énekesnő és zenészbarátai a turné első napján az újvidéki közönséget kápráztatták el a Városháza neobarokk dísztermében. A terem legfeljebb 120 fős közönség befogadására alkalmas, de a nagy érdeklődésre való tekintettel helyi szervező-partnereink több mint 200 főt engedtek be a koncertre. A karácsonyi koncertet vastaps és többszöri ráadás követte.

Az újvidéki koncertet teljes egészében rögzitette a közszolgálati Vajdasági RTV. A felvétel karácsonykor, fő műsoridőben került adásba.

 

Képek az újvidéki koncertről: 

 

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17

 

 

Másnap a ószerbiai Kragujevác városába utazott az együttes, ahol Szerbia legrégebbi gimnáziumának klasszicista dísztermében mutatták be a művészek a régi Európa karácsonyi dalaiból összeállított koncertet, amelynek részeként a historikus, Szerbiában részben ismeretlen hangszereket is bemutatták. A koncertet a mintegy 120 fős kragujeváci közönség is nagy lelkesedéssel fogadta, amihez a raadásként eljátszott szerb népdalcsokor is jelenősen hozzájárult.

 

Sebestyén Márta turnéja Belgrádban folytatódott, a Kolarac Koncertközpontban, ahol a belgrádi kulturális élet ismert képviselői, államtitkárok, diplomaták is megjelentek. A több mint kétszáz főt befogadó díszes hall zsúfolásig megtelt, s a magyar művészeket ovációkkal fogadták. A közönségben meglepetésszerűen megjelentek a szerb etnozene nemzetközileg legismertebb képviselői, a Teofilovics testvérek, akik a koncert után, az öltözőben énekkel köszöntötték Sebestyén Mártát.

 

 

Képek a belgrádi koncertről:

 

 

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

 

 A koncertsorozat idei utolsó állomása a bácskossuthfalvi református templom volt, ahol a kb. 400 fős magyar  közönség előtt a turné legzajosabb sikerét aratta a karácsonyi koncert.